9 Οκτ 2012

Ο γιος της Μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες




Καπανδρέου, Ανδρέας. Ο γιος της μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες. Θεσσαλονίκη: Συμπαντικές Διαδρομές, 2012. ISBN: 978-618-5002-05-3

Σελίδες: 124
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Μια μάγισσα καίγεται, ένας μοναχός ερωτεύεται και ο Διάβολος γράφει το δικό του βιβλίο.
Ένας άντρας ξεχασμένος σε ένα πηγάδι, ένα περίεργο γεύμα με ρύζι, μια κοπέλα έρχεται απ’ τον άλλο κόσμο για να εκδικηθεί και ένας δύτης κάνει βουτιά θανάτου.
Ένας άντρας συνθλίβεται από το «προτέρημα» της έκτης αίσθησης  και ένας άλλος  ευφραίνεται βλέποντας τη ζωή του μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή.
Μια ερωτική ιστορία μπερδεμένη μέσα στους ιστούς της μαύρης μαγείας, μια παγίδα σε δύο διαστάσεις και η επιλογή του εκλεκτού από το Σατανά.
Δύο παράξενα δείπνα και ένας βρικόλακας, μια περίεργη παρτίδα σκάκι και ένας προδότης που αναζητά την κάθαρση.
Οι ιδιαιτερότητες των νεκρών στον πλανήτη Ογκλ και η αυτοκτονία της Πηνελόπης Δέλτα.

Ένα βιβλίο στο οποίο μπλέκονται πραγματικά και φανταστικά γεγονότα, προκαλώντας αλλόκοτα συναισθήματα.


Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα ακόλουθα διηγήματα:
  • Ο γιος της μάγισσας
  • Στο πηγάδι
  • Δυο χούφτες ρύζι
  • Περσεφόνη
  • Η βουτιά του δύτη
  • Η έκτη μου αίσθηση
  • Δεύτερη ζωή
  • Η Αλίκη το ήθελε πολύ (Β εκδοχή)
  • Παγίδευση
  • Ο εκλεκτός
  • Δύο Δείπνα
  • Μια διαφορετική παρτίδα σκάκι
  • Το γράμμα ενός προδότη
  • Οι νεκροί στον πλανήτη Ογκλ
  • (Αντί επιλόγου) Σιωπή


«Ο γιος της μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες» κυκλοφορεί και ως e-book από τη Read Library




Το προωθητικό βίντεο που ετοίμασαν οι Συμπαντικές Διαδρομές για το βιβλίο:

Η μουσική που ακούγεται είναι το «Let's Kill Some Crows» του Ramin Djawadi από το άλμπουμ της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones: Season 4.


- Ο γιος της Μάγισσας στο Facebook


Βίντεο - Παρουσίαση των βιβλίων "Ο μυστικός σύντροφος του Ρήγα: η άγνωστη μαρτυρία του Ιωάννη Καρατζά" και "Ο γιος της Μάγισσας: αλλόκοτες ιστορίες" του Ανδρέα Καπανδρέου. Η παρουσίαση των βιβλίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 'Όψεις του Φανταστικού  2016 - ΚΥΠΡΟΣ", στο Υφαντουργείο στη Λευκωσία, στις 23/9/2016:



4 σχόλια:

Δημήτρης Νίκου είπε...

Ανδρέα μπράβο! Πολύ χαίρομαι για το νέο σου βήμα! Σου εύχομαι από καρδιάς ό,τι καλύτερο και θα τα πούμε στην παρουσίαση της Αθήνας - βέβαια :)

Unknown είπε...

Congrats! :)

Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Σας ευχαριστώ!

Unknown είπε...

Από μικρή μου άρεσε η μυθοπλασία και από τα 8 μου χρόνια άρχισα να γράφω μικρές ιστοριούλες. Πέρισι είχα την τιμή να γνωρίσω τον κύριο Ανδρέα Καπανδρέου μετά την γενναιόδωρη προσφορά του να χαρίσει βιβλία του προς το ίδρυμα το οποίο είμαι εθελόντρια εδώ και χρόνια. Όταν πήρα το βιβλίο «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν» στα χέρια μου μέσα σε λίγες ώρες το είχα ήδη τελειώσει. Εντυπωσιάστικα... Φέτος και πάλι περίμενα με ανυπομονησία το τηλέφωνο να κτυπήσει για να παραλάβω το πακέτο μου. Τι είχε μέσα? Μα φυσικά το νέο αριστούργημα του Κύπριου συγγραφέας μας από τις Συμπαντικές Διαδρομές με τίτλο «Ο γιος της Μάγισσας». Περιεργάστικα το εξώφυλλο και ήμουν έτοιμη για τις Αλλόκοτες Ιστορίες οι οποίες με συνεπήραν και με ταξίδεψαν για ακόμα μία φορά στην απεραντοσύνη του εξωπραγματικού του φανταστικού κόσμου που με τόση γλαφυρότητα ο Κος Καπανδρέου μετέφερε αυτές τις 15 ιστορίες σε μένα. Η κάθε μία από αυτές με μετέφερε στο δικό της αλλόκοτο κόσμο. Η πλοκή τους έχει μια δυναμικότητα και στοιχεία όχι μόνο φανταστικά αλλά και πραγματικά γεγονότα προκαλώντας μου διάφορα συναισθήματα για θρύλους που μέχρι και σήμερα πστεύονται όπως στην Ιστορία ο γιος της Μάγισσας που είναι η ιστορία που με συγκλόνισε περισσότερο γιατί το Βιβλίο του διαβόλου υπάρχει και βρίσκεται στην Στοκχόλμη σε βιβλιοθήκη μιας και όπως θα διαβάσετε είναι μοναδικό. ζηλόφθονη βασίλισσα και υπήκοοι, ο φόνος μιας δήθεν μάγισσας, μυθομανία, μαύρη μαγεία και ένας αιμοβόρος βρυκόλακας, ένα παράξενο γεύμα, ο παράφορος έρωτας ενός μοναχού και ένας προδότης είναι μερικά στοιχεία που θα συναντήσετε. Σας το προτείνω απλά διαβάστε το η διαφορετικότητα είναι πανέμορφο στοιχείο στις μέρες μας.