28 Δεκ 2012

Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο


Το «Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο» (εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2012) είναι το  πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Στατήρη.  
Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο
Αποτελείται από τέσσερεις ιστορίες τρόμου και δίνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται στο οπισθόφυλλο: αγνό τρόμο!


Οι ιστορίες είναι γραμμένες κινηματογραφικά με τρόπο που θυμίζουν ταινίες θρίλερ. Περισσότερο μου άρεσαν «Το αποκριάτικο πάρτι» και «Ο Ιρλανδός παράφρον». Καλύτερη περιγραφικά  στιγμή, όμως είναι η εικόνα εναλλαγής  των εικόνων των αγίων σε εικόνες δαιμόνων  μέσα στην εκκλησία, στο διήγημα «Ο ναός που έσταζε με αίμα».

Βρήκα πολύ εύστοχο τον τίτλο του βιβλίου αφού και στα τέσσερα διηγήματα έχουμε κάποιο απρόσκλητο επισκέπτη από την άβυσσο…

Στη συνείδηση μου ο Δημήτρης Στατήρης είναι ένας σύγχρονος έλληνας συγγραφέας καθαρού τρόμου και θα ήθελα να δω κι’ άλλα κείμενά του δημοσιευμένα!

Οι ιστορίες του βιβλίου:

Υπόγειες αποκαλύψεις: Που μπορεί να οδηγεί μια εντυπωσιακή χρυσαφένια πύλη, κάπου χωμένη στο μαγευτικό πάρκο Saint Daron της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ; Ο τολμηρός έφηβος Τζόναθαν Μπρέιντι θα τολμήσει να το ανακαλύψει μια κρύα χειμωνιάτική βραδιά.

Ο ναός που δάκρυσε με αίμα: Τι άραγε μπορεί να συμβαίνει στο ταραγμένο μυαλό ενός ορθόδοξου χριστιανού ιερέα; Έχει αρχίσει να χάνει τα λογικά του; Δοκιμάζεται η δύναμη της πίστης του; Ή μήπως έχει γίνει η ιδανική μαριονέτα στα χέρια του ακατανόμαστου;

Ο Ιρλανδός παράφρον: Ένας ασυμβίβαστος Ιρλανδός επιστρέφει από το πουθενά για να συναντήσει έναν νεαρό, εκκολαπτόμενο ζωγράφο στο Λονδίνο στοιχειώνοντας τον με θανάσιμα αμαρτήματα του παρελθόντος.

Το αποκριάτικο πάρτι: Το πάρτι στη μεζονέτα του Παντελή καλά κρατούσε, μέχρι τη στιγμή που το κουδούνι χτύπησε παγερά, αποκαλύπτοντας τρία μεγαλόσωμα, ζωόμορφα φρικιά.

Από το οπισθόφυλλο:
Τέσσερις σκοτεινές ιστορίες υπερφυσικού τρόμου, που σκοπό έχουν να ταξιδέψουν τον αναγνώστη στα πιο ζοφερά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής. Ο αδιαπραγμάτευτος προορισμός: Τρόμος. Αγνός τρόμος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: