31 Ιαν 2013

Σερκλ του Νίκου Μούρα


Το Σερκλ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2012) είναι το βιβλίο ενός νέου Μυτιληνιού συγγραφέα, του Νίκου Μούρα.


Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη Σερκλ (η οποία πήρε το όνομά της από το αγγλικό circle που σημαίνει κύκλος, λόγω του ότι είναι κυκλικά κτισμένη). Μετά από ένα blackout που προκάλεσε διακοπή ρεύματος παρακολουθούμε τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων να αλλάζουν και να μπλέκονται μεταξλυ τους. Η μεταμόρφωσή τους σχετίζεται με ένα μεταφυσικό φαινόμενο το οποίο μας αποκαλύπτεται στην πορεία. Ο συγγραφέας μπλέκει με μαεστρία τις τέσσερεις ζωές δίνοντας μας ένα όμορφο φανταστικό μυθιστόρημα. 
Πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα και ένα καλογραμμένο κείμενο με το οποίο πέρασα ευχάριστα και το κυριότερο, κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Σερκλ. Μια μικρή ήσυχη πόλη με ολοστρόγγυλο σχήμα όπου δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα. Ύστερα από ένα μπλακάουτ όμως, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Κάποιοι κάτοικοι θα αλλάξουν με έναν τρόπο που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ, μαζί και οι ζωές τους. Το Σερκλ θα μετατραπεί σε μια διαφορετική πόλη. Οι πρωταγωνιστές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους μέσα σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, η οποία συνδέεται μυστηριωδώς με έναν μύθο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: