27 Φεβ 2013

Εισβολή στή Γή [L'invasion de la Terre] του Jimmy Guieu


Εισβολή στή Γή / Τζίμμυ Γκυγιέ (Βίπερ, 1981).

O Γάλλος συγγραφέας Jimmy Guieu (ψευδώνυμο του Henri René Guieu, 1926–2000), έγραψε το 1952 το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας L'invasion de la Terre.
Το 1981, το  L'invasion de la Terre, εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βίπερ (μετάφραση της Χριστίνας Σπυριδάκη) και πήρε το όνομα «Εισβολή στή Γή».

Το «Εισβολή στή Γή» περιγράφει την ιστορία μιας παρέας Γήινων οι οποίοι ταξιδεύουν σε άλλο γαλαξία, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από ένα φιλικό λαό, λόγω της επικείμενης επίθεσης που περιμένουν στη Γη από κάποια εξωγήινα όντα.
Οι πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν εξελιγμένη τεχνολογία και διαστημόπλοια και εμπλέκονται σε αερομαχίες με άλλα διαστημικά σκάφη. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ερωτεύονται και παντρεύονται δύο εξωγήινες πριγκίπισσες.

Είναι ενδιαφέρον να απομονώσει κάποιος τα εθιμοτυπικά στοιχεία της δεκαετίας που γράφτηκε και από τα οποία είναι επηρεασμένο το βιβλίο (π.χ. η μόδα της εποχής, οι σχέσεις των δύο φύλων κτλ).

Στα πιο αδύνατα σημεία της ιστορίας, είναι η φάση κατά την οποία ενώ η Γη δεχόταν επίθεση από τους Κρώνιους εξωγήινους, και καιγόταν ολόκληρη η Αμερική, έγνοια ενός από τους πρωταγωνιστές ήταν να αποτρέψει την απόδραση των φυλακισμένων μιας φυλακής της οποίας οι τοίχοι είχαν πέσει…

Από το οπισθόφυλλο:
Μια νύχτα χορού, γεμάτη γέλιο και χαρά, μια μυστηριώδης μηχανή κατευθύνεται προς τη Γη. Είναι μια ακίνδυνη μηχανή, κι όμως αποτελεί τον προάγγελο μιας τρομοκρατικής επίθεσης..
Θα προφτάσει άραγε ο Τζέρυ Μπάρκλυ να έρθει σ’ επαφή  με’ έναν φιλικό λαό… που όμως απέχει δυο εκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη μας; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: