10 Ιουλ 2013

"Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν" στο ιστολόγιο "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ... ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ"


Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν …

Ο λόγος για ένα βιβλίο διηγημάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι κάπως αλλόκοτα.Ο συγγραφέας του βιβλίου, Ανδρέας Καπανδρέου (ή Ανδρέας Κ. Ανδρέου) παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο 12  πολύ πρωτότυπα διηγήματα.  
Παρά το γεγονός ότι οι ιστορίες αυτές δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, απορροφούν τόσο πολύ το ενδιαφέρον του αναγνώστη και εξάπτουν την περιέργειά του, που ανυπομονεί για το επόμενο.
Μερικοί από τους τίτλους καθώς και μια μικρή περιγραφή (είτε δική μου είτε από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) παρουσιάζονται παρακάτω : 

·         Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν
Οι σκισμένες σελίδες ενός παλιού ημερολογίου φέρνουν στο φως ένα τρομακτικό μυστικό πρωταγωνιστές του οποίου είναι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και το Πολεμικό Ναυτικό !!! 
·         Το δωμάτιο με τους καθρέφτες
Τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα; Υπάρχει αλήθεια στα λόγια μιας  ”μάγισσας”  για το μέλλον και τη ζωή κάποιου; Οι απαντήσεις δίνονται στο δωμάτιο με τους καθρέφτες …
·         Θανάσιμο όνειρο
Τα θέλω του υποσυνείδητου μας αντικατοπτρίζονται στα όνειρά μας; … ή μήπως όλα είναι παιχνίδια του μυαλού;
·         Ο Δίας στο Facebook
Πώς είναι δυνατόν μια φωτογραφία στο Facebook να σχετίζεται με το Δία και να εμπλέκει με την απίστευτη ομοιότητά της ένα Γερμανό ροκ σταρ και ένα πεντάχρονο αγοράκι; 
·         Σχολική Εκδρομή
Το περίεργο δέσιμο ενός κοριτσιού με το δάσκαλό της, την οδηγούν σε μια μεταθανάτια συγκινητική εμπειρία.
·         Η γυναίκα που έπεσε από ψηλά
Τι είναι ικανή να κάνει μια γυναίκα για να γλιτώσει από έναν καβγά  …  με άλλη γυναίκα !!! 
·         Μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα;
Οι κωμικοτραγικές περιπέτειες μιας βαλίτσας και του ιδιοκτήτη της, που κατέληξαν να γίνουν βραβευμένο μυθιστόρημα.

Όλα ήταν υπέροχα, αλλά το “Τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν” με εντυπωσίασε, το “Δωμάτιο με τους καθρέφτες” με συγκλόνισε κυριολεκτικά και η “Σχολική Εκδρομή”με συγκίνησε πάρα πολύ.
Το φινάλε δε ήταν εξίσου καλό γιατί το διήγημα με τίτλο “Μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα;” με έκανε να γελάσω και η γεύση που μου έμεινε από αυτό το βιβλίο ήταν πολύ γλυκιά … σας το συστήνω ανεπιφύλακτα !!! 


Επιμέλεια – Παρουσίαση :  Ρεβέκα Θεοδωροπούλου – M.Sc. Μαθηματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: