15 Μαΐ 2014

Η Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή για τα βιβλία «Το τρομακτικό μυστικό του Άινστάιν» και «Ο γιος της μάγισσας»

Φωτογραφία από την εκδήλωση: όρθιος ο δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης, δίπλα του ο  Άγγελος Κοτσώνης που ανάγνωσε διηγήματα από τα βιβλία και δεξιά η κριτικός Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.
Το portal προβολής κυπρίων δημιουργών «Κυπρίων Έργα» φιλοξενεί σύντομο αφιέρωμα στην παρουσίαση που έκανε η Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή για τα βιβλία μου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Στροβόλου.


Το διηγηματικό έργο του Ανδρέα Καπανδρέου: αποδράσεις από τον κόσμο των φαινομένων στο φαντασιακό πεδίο του αφανούς

Σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Στροβόλου στις 19 Φεβ. 2014, η φιλόλογος, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή παρουσίασε το διηγηματικό έργο του Ανδρέα Καπανδρέου.

Στην εισήγησή της με τίτλο «Το διηγηματικό έργο του Ανδρέα Καπανδρέου: αποδράσεις από τον κόσμο των φαινομένων στο φαντασιακό πεδίο του αφανούς» η κα. Χατζηπαναγή, αφού έκανε γενική αναφορά στα αλλόκοτα διηγήματα του Καπανδρέου, επέκτεινε την κριτική της στα δύο βιβλία του συγγραφέα.

Η κριτικός έκανε σύγκριση μεταξύ των βιβλίων «Ο γιος της μάγισσας» του Ανδρέα Καπανδρέου και του βιβλίου «Η Πάππισα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη. Αναφέρθηκε στο γνωστό Πείραμα της Φιλαδέλφειας από το οποίο έχει εμπνευστεί ο Καπανδρέου το διήγημα «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν» και τέλος, ανέδειξε τη σχέση του επαγγέλματος του συγγραφέα (Βιβλιοθηκονόμος), με τη θεματολογία των διηγημάτων του.

Ολόκληρη την εισήγηση της Χρυσοθέμιδος Χατζηπαναγή μπορείτε να διαβάσετε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: