15 Ιαν 2016

"Όψεις του Φανταστικού" 2015, Αθήνα


 Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε άλμπουμ τού Facebook.
Οι «Όψεις του Φανταστικού».
Oι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
«Όψεις του Φανταστικού» ονομάζονται μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν το 2011 και από τότε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με κύριο στόχο την προώθηση της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον εκδοτικό οίκο Συμπαντικές Διαδρομές πραγματοποιούνται στις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου (το 2012 οι «Όψεις του Φανταστικού» συμπεριέλαβαν για πρώτη φορά και τη Λευκωσία στο πρόγραμμά τους). Σε αυτές γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις αποσπασμάτων, συζητήσεις, εκθέσεις μοντελισμού, βραβεύσεις, προβολές ταινιών κ.α.

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Το Δελτίο Τύπου που ετοίμασαν οι Συμπαντικές Διαδρομές για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το διήμερο 12-13 Δεκ. στο Bullet Café Club:

Στις 12-13 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την λογοτεχνία του φανταστικού, οι Όψεις του Φανταστικού, η εκδήλωση που έγινε θεσμός από την αγάπη του κόσμου, με δεκάδες συγγραφείς και βιβλία, για ακόμα μια φορά, και ταξίδεψε όλους τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας!

Οι Εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα διοργανώθηκαν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Bullet Café Club (πρώην Bat City - Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11).

Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν και φέτος βροντερό και ενθουσιώδη παρόν, για ακόμα μια φορά, στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.

Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Και φέτος οι εκδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ήταν επικεντρωμένες σε διαφορετικά κεντρικά θέματα και θα τις συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά αμέσως μετά την εκδήλωση στην Αθήνα με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες!

Μαζί με τα παλιά βιβλία μας παρουσιάσαμε σχεδόν 20 καινούργια βιβλία του εκδοτικού μας από όλο το φάσμα της λογοτεχνίας. To Runner’s High του Γιώργου Θεμελή, που μας ταξιδεύει σε ένα μαγικό cyberpunk κόσμο, το Σκοτεινά Πηγάδια κι Ανοιχτές Γαιοθάλασσες – Βιβλίο 2 το ποιητικό έπος του Γιώργου Μακρή, τα  «Τρελά Γατομπερδέματα. Ο Γατρούλης και η παρέα του στην Αρχαία Ελλάδα» το μαγικό παραμύθι του Μιχάλη Νικολάου, το «Μύθοι μ' ήθη, παραμύθι» η μοναδική νουβελέτα εποχής της Τριανταφυλλιάς Ηλιοπούλου, τα «Ένοχα Μυστικά» της Ρέας Καλογερογιάννη, συνέχεια από το αγαπημένο της πρώτο βιβλίο, «Ένοχο Χάδι» το «Ένας βολικός και ευτυχισμένος κόσμος» την δυστοπία επιστημονικής φαντασίας της Κίρας Καρνέζη, το  «Οι προφήτες με τα λυπημένα μάτια», το τέταρτο βιβλίο του Γιώργου Μπιλικά, «Το Βιβλίο των Σκιών» - ανθολογία φανταστικής και μεταφυσικής ποίησης, η καινούργια μας ποιητική ανθολογία, που πιστεύουμε ότι θα σας μαγέψει, το «Άχραντος» του Σαράντη Κρητικού, που μαγεύει για ακόμα μια φορά με τις παραδόσεις από την Σύμη, το «Σκοτεινές διαδρομές», ένα μοναδικό βιβλίο τρόμου, που σίγουρα θα συναρπάσει όλους τους φίλους της λογοτεχνίας τρόμου, του Ευάγγελου Ζώτου, το «Η δοκιμασία του αετού» της Ρίας Σπανού, ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία και φαντασία, το «Γύμνασμα» του Νίκου Κυριακίδη, ένα βιβλίο σύγχρονης και δυναμικής ποίησης, το «Αγκάρτα» της Μαρίας Δανιήλ, ένα ακόμα μοναδικό βιβλίο φαντασίας με αναφορά στους κόσμους της κάτω γης, το «Φανταζόμαστε με τα χέρια» της Άννας Μετσάνη, ένα μοναδικό βιβλίο ποίησης, το «Ιστορίες μέσα κι έξω από τον χρόνο» των Γιάννη Παπαθανασίου – Ηλία Σερετόπουλο, μια ανθολογία ιστοριών φαντασίας και το «Η αρχή και το τέλος» Ανθολογία θεατρικών μονόπρακτων επιστημονικής φαντασίας, ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο για τα ελληνικά δεδομένα, που ελπίζουμε ότι θα μαγέψει όλους τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα από όλα τον Δημήτρη και όλους τους ανθρώπους του Bullet cafe club για όλη την υποστήριξη που μας παρέχουν κάθε φορά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες συγγραφείς των εκδόσεων που ήρθαν κυριολεκτικά από όλη την Ευρώπη για να συμμετέχουν στις Όψεις. Θα θέλαμε να κάνουμε ειδική αναφορά στην Κίρα Καρνέζη, που ήρθε από την Αγγλία για μία ημέρα ειδικά για την εκδήλωση, τον Χάρη Λιανό, που ήρθε από την Καλαμάτα, την Ματίνα Μαντά, που ήρθε από το Ναύπλιο, τον Γιώργο Περισανίδη που ήρθε από την Πάτρα, την Άννα Μετσάνη, που ήρθε από την Λάρισα, τους Ρία Σπανού, Γιώργο Μακρή, Μαρία Δανιήλ, που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη, τον Δημήτρη Σπυρίδωνος, που ήρθε από τα Γιάννενα, την Ρέα Καλογερογιάννη, που ήρθε από την Χαλκιδική, τον Μιχάλη Νικολάου, που ήρθε από την Κύπρο, τον Λευτέρη Σαρρή, για την έκθεση μοντελισμού, και την ενημέρωση για το έργο του μεγάλου Anderson και για τις μαγικές τηλεοπτικές σειρές του, τα παιδιά από την Κοινότητα Greece Under Darkness, Κολλάρο Ματθαίο - Νικόλαο και Μοραΐτη Κωνσταντίνο, που συμμετείχαν δυναμικά και τις δύο ημέρες [thanks! παιδιά], το Κενό Δίκτυο, για την πάντοτε ταραχώδη συμμετοχή! [thanks παιδιά] και όλους τους δεκάδες συγγραφείς που συμμετείχαν από όλες τις περιοχές της Αττικής!

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους σκηνοθέτες που μας παραχώρησαν τις ταινίες τους για να τις παίξουμε στο κινηματογραφικό αφιέρωμα, Seeds of Time.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης όσους έχουμε ίσως ξεχάσει σε αυτή την σύντομη αναφορά, αλλά πάνω από όλα σε όλους εσάς που μας τιμήσατε για μια ακόμα φορά με την παρουσία σας!

Και θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους πάνω από 40 χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν τις Όψεις του Φανταστικού και βοήθησαν στην προώθηση και στην στήριξη της εκδήλωσης και κυρίως εκείνους που μας στήριξαν με την προσωπική τους παρουσία στις Όψεις!

Επίσης την Athens Voice και την Καθημερινή που βοήθησαν με τις δημοσιεύσεις τους στην προώθηση των Όψεων του Φανταστικού!

Οι Όψεις του Φανταστικού θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες στην βόρεια Ελλάδα και θα επιστρέψουν πιο δυναμικά από ποτέ στις αρχές Μαΐου στην Αθήνα!

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές!

Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών

Δεν υπάρχουν σχόλια: