24 Μαρ 2016

Εκδήλωση: 10 χρόνια Θρύλοι του Σύμπαντος


Ο εκδοτικός οίκος Συμπαντικές Διαδρομές εξέδωσε την πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας Θρύλοι του Σύμπαντος, το 2007. Από τότε μέσα σε μια δεκαετία ακολούθησαν ακόμα τρεις ανθολογίας οι: Θρύλοι του Σύμπαντος II (2012), Θρύλοι του Σύμπαντος III (2014) και Θρύλοι του Σύμπαντος IV (2015).

Οι τέσσερεις αυτές ανθολογίες έδωσαν την ευκαιρία σε 200 περίπου Έλληνες συγγραφείς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και σε πολλούς αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λογοτεχνία του Φανταστικού.
Δέκα χρόνια μετά την έκδοση της πρώτης ανθολογίας οι Συμπαντικές Διαδρομές γιορτάζουν και τιμούν τους συγγραφείς που συμμετείχαν στις ανθολογίες διοργανώνοντας την εκδήλωση THE HAPPENING. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Όψεις του Φανταστικού, την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 7.30 το βράδυ στο Polis Art CafeΠεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου.


"Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Κιάρα Καλουντζή. 
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Αναστασία Σταθοπούλου, ο Ανδρέας Καπανδρέου, που θα έρθει ειδικά από την Κύπρο για την εκδήλωση και η συγγραφέας και σκηνοθέτης Στέλλα Μπελέση.
Θα μιλήσουν και θα χαιρετήσουν όλοι οι συγγραφείς από τους Θρύλους του Σύμπαντος που θα βρίσκονται στην εκδήλωση.
Θα μιλήσουν και θα χαιρετήσουν οι συγγραφείς από τους θρύλους του Σύμπαντος, Μηλέβα Αναστασιάδου, Λύδια Ψαραδέλη, Παύλος Βαλσαμίδης, Βασίλης Ραυτογιάννης, Κωνσταντίνος Πάτρας, Μιχάλης Σαββίδης, Γιώργος Κωστόπουλος,, Χρήστος Στριμμένος και η Γιούλη Αναστασοπούλου".

Τα εξώφυλλα των τεσσάρων τόμων:



*Η δική μου συνεισφορά στις ανθολογίες είναι τα διηγήματα: Νεκρικά έθιμα στον πλανήτη Ογκλ (Θρύλοι του Σύμπαντος II), Από μια έκρηξη άρχισαν όλα (Θρύλοι του Σύμπαντος III) και Χωματάνθρωποι (Θρύλοι του Σύμπαντος IV).



Δεν υπάρχουν σχόλια: