22 Ιουλ 2016

1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest 2016)


Στις 12 Ιουνίου 2016 στο πάρκο Ακρόπολης διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest).


Σαν στόχος του φεστιβάλ τέθηκε η προώθηση του βιβλίου στο κυπριακό κοινό, κάθε ηλικίας. Η διοργάνωση θέλησε να φέρει κοντά τους αναγνώστες με τους συγγράφεις και να αναδείξει το έργο των κυπρίων συγγραφέων, σε μια εποχή που το βιβλίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις.
Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, ως ο βασικός διοργανωτής του Φεστιβάλ, αποτελεί οργανισμό πρωτοπόρων ερευνητικών αναζητήσεων στα πεδία της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας, του πολιτισμού και της παιδείας στην Κύπρο.
Αναγνωρίζοντας την έλλειψη κουλτούρας αλλά και ενδιαφέροντος για το βιβλίο, και τη γνώση ευρύτερα, το Ινστιτούτο ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και μέσα από την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ που απαρτίζεται από ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού επιχειρεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα.
Συνδιοργάνωνες της εκδήλωσης ήταν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Οργανισμός Νεολάιας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου ενώ σε αυτή συμμετείχαν ή και υποστήριζαν άλλοι 30 περίπου οργανισμοί.
Σε αυτή τη γιορτή του βιβλίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν
βιβλία διαφόρων θεματικών κατηγοριών και να παρακολουθήσουν βιβλιοπαρουσιάσεις. Ειδικά για τα παιδιά διοργανώθηκε παιχνίδι βιβλιοανάγνωσης, βιωματικό εργαστήρι, θεατρική αναπαράσταση, μουσική βιλιοπαρουσίαση και θεατρικό παιχνίδι επικοινωνίας. Στον χώρο λειτούργησε επίσης παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων καθώς και ανταλλακτήριο βιβλίων. Υπήρχαν επίσης χώροι φαγητού και ποτού καθώς και υπαίθρια καφετέρια.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οργανωμένοι σύνδεσμοι συγγραφέων, μενονομένοι συγγραφείς, πανεπιστήμια, εκδοτικοί οίκοι, εκδότες περιοδικών, ερευνητικά ιδρύματα, η Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων πληροφόρησης κ.α.
Το φεστιβάλ στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο όσο αφορά τις συμμετοχές όσο και την προσέλευση του κόσμου η οποία ήταν αθρόα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη γιορτή, μάλλον θα γίνει θεσμός στην Κυπριακή πρωτεύουσα.
Λειτούργησε επίσης παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου καθώς και ανταλλακτήριο βιβλίων. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών από συγγραφείς και θεατρικές ομάδες καθώς και άλλες πολλές εκπλήξεις. Στο Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν επίσης χώροι φαγητού και ποτού καθώς και υπαίθρια καφετέρια.

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε Facebook άλμπουμ.
Όλες οι πληροφορίες για το Ο «1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας».


Δημοσιεύτηκε:http://www.bookia.gr/index.php?action=Blog&post=44af8072-757f-4464-82fa-f21d6103b835


Δεν υπάρχουν σχόλια: