1 Μαρ 2014

“Φίλων Σοφίες”: ένα πρωτοποριακό eBook με 203 αποφθέγματα

Φίλων σοφίες: 203 αποφθέγματα κυκλοφορούν ελεύθερα [e-book] / Διάφοροι (ηλεκτρονική συνύπαρξη συγγραφέων – αναγνωστών). [χ.τ.]: Island of Man, 2014.
Η ιδέα για αυτό το βιβλίο ήταν του Νικόλα Σμυρνάκη ο οποίος μάζεψε από διάφορους συγγραφείς αλλά και από απλούς αναγνώστες, πρωτότυπα αποφθέγματα δημιουργώντας αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book). Όπως αναφέρει ο Ν. Σμυρνάκης στον αντι-πρό-λογο, το βιβλίο αποτελείται από «203 αποφθέγματα, πρωτότυπες σκέψεις κάποιες από τις οποίες προέκυψαν μέσα από τη σελίδα του ανθρώπου στο ΝηΣί (http://www.face­book.com/man.of.island), άλλες ζητήθηκαν σε ηλεκτρονικό γάμο από τους ψηφιακούς γονείς τους, άλλες προέκυψαν μέσα από συζητήσεις και αναρτήσεις σε φεϊσμπουκικά προφίλ και διαδικτυακά αμφάς κι άλλες – οι περισσότερες – υπήρξαν παραγγελιές που ικανοποιήθηκαν με προσωπικά μηνύματα που εστάλησαν μέσα σε διαδικτυακά μπουκάλια».
Στο βιβλίο συμμετέχουν με δικά τους αποφθέγματα και μερικοί καταξιωμένοι συγγραφείς όπως οι: Μάρω Βαμβουνάκη, Νίκος Δήμου, Γιάννης Καλπούζος, Μάνος Κοντολέων, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Άρης Σφακιανάκης, Πασχαλία Τραυλού κ.α.
* Στον αριθμό 59 μπορείτε να διαβάσετε και το δικό μου απόφθεγμα:
“Μέσα από τα μυθιστορήματα μαθαίνεις τις αλήθειες που σου κρύβει η πραγματικότητα.”

Από το Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε για το βιβλίο:

“Φίλων Σοφίες”: ένα πρωτοποριακό eBook με 203 αποφθέγματα που κυκλοφορεί ελεύθερα (δωρεάν)

Οι σημαντικότεροι Έλληνες συγγραφείς και οι πιο ευφάνταστοι αναγνώστες ενώνονται και δημιουργούν το ψηφιακό έργο «Φίλων Σοφίες. 203 αποφθέγματα κυκλοφορούν ελεύθερα», ένα καινοτόμο εγχείρημα που χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να ετοιμαστεί.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα σε αυτούς που διαβάζουν και σε αυτούς που γράφουν. Γιατί οι αναγνώστες είναι οι πιο σπουδαίοι «μεταφραστές» των έργων των συγγραφέων και οι συγγραφείς οι πιο φανατικοί αναγνώστες αυτών των «μεταφράσεων».
Το eBook “Φίλων Σοφίες” διανέμεται ελεύθερα από το ΝηΣί του ανθρώπου (www.IslandofMan.me), με την υποστήριξη της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK (www.openbook.gr).
Την ιδέα είχε ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης και τον σχεδιασμό του eBook υλοποίησε ο Δημήτρης Μολουδάκης (www.motionpixelstory.com).

Η διανομή του ψηφιακού βιβλίου γίνεται με άδεια Creative Commons.

Δεν υπάρχουν σχόλια: